Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Film

Film Onder het Maaiveld & toelichting filmmakers

Ontdek de indrukwekkende wereld onder de grond tijdens deze film. Na de film geven de makers ervan een toelichting op het maakproces.

Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen.

Het bestaan van deze wereld zal niemand verrassen, maar dat al het leven in die microkosmos druk met elkaar communiceert is ronduit verbazingwekkend. Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn. We staan op het punt om een grootste draai te maken in de geschiedenis van onze omgang met de natuur en onze bodem. We moeten wel. Boeren moeten om, consumenten moeten verstandiger leven, de industrie moet anders. Maar hoe pakken we dat aan? Hoe leren we verstandiger omgaan met onze bodem?

De film Onder het maaiveld laat zien wat er in het groot moet gebeuren door te focussen op de wereld om ons heen en de fascinerende wereld direct onder onze voeten. Eigenlijk heel bijzonder dat we elke dag over de natuur heen kijken die de basis vormt van ons bestaan op aarde.

Na de vertoning van de film zullen de makers een toelichting geven op het maakproces.

Bekijk onderstaande trailer.

Meld je aan

Film Onder het Maaiveld & toelichting filmmakers

Oude RKZ, Verlengde Hereweg 94, 9722 AH Groningen
Donderdag 23 mei 2024
19:30 - 22:00 uur

Meer activiteiten

Alle activiteiten
22 mei 2024 Presentatie en ondertekening Manifest Stop Ecocide 23 mei 2024 Planten en dieren inventariseren 22 mei 2024 Haal meer uit je tuin, voor mens en dier