Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Excursie

Akkernatuur bij Thesinge

Welke akkernatuur kun je zien binnen de gemeentegrenzen? Welke akkervogels leven er? Ontdek het tijdens de excursie op het land van Boerderij Ommeland in Thesinge.

Boerderij Ommeland wordt gerund door de broers Menko en Janko Oosterhuis. Onder de rook van Groningen hebben zij een akkerbouwbedrijf. Op hun land is al ruimte voor biodiversiteit en het bedrijf is in omschakeling naar een natuurinclusieve vorm van landbouw.

Op het land van de broers wordt onderzoek gedaan naar akkervogels. Ze kijken naar hoe de vogels reageren op strokenteelt. Eén van de onderzoekers is Popko Wiersma. Hij neemt ons mee in het veld om te vertellen over akkervogels en het onderzoek dat ze doen.

Tip: doe laarzen of stevige schoenen aan en neem een verrekijker mee.

Uitgebreid kennismaken met Ommeland en meer leren over de akkernatuur op hun land? Meld je aan of kijk voor meer informatie op de website van de Natuur en Milieufederatie Groningen.


Bedankt voor je aanmelding

We sturen een bevestiging per e-mail.

Akkernatuur bij Thesinge

Boerderij Ommeland, Lageweg 19, Thesinge
Vrijdag 24 mei 2024
13:00 - 15:00 uur

Meer activiteiten

Alle activiteiten
22 mei 2024 Hoe richt ik mijn tuin ecologisch en duurzaam in? 23 mei 2024 Rondleiding regeneratieve zelfoogsttuin De Blije Bodem 25 mei 2024 Rondleiding over de Biotoop