Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Hoe kom ik van mijn grofvuil af?

Grofvuil, ofwel afval dat niet in een vuilniszak of grijze afvalcontainer past. Dit is hoe je daar vanaf komt.

Als inwoner van de gemeente Groningen kun je grofvuil vier keer per jaar gratis inleveren bij een van de twee afvalbrengstations. Nou ja, gratis, de kosten zijn verwerkt in de afvalstoffenheffing die we jaarlijks betalen.

Hergebruik
De afvalbrengstations zijn zo ingericht dat we zoveel mogelijk afval kunnen gebruiken om nieuwe grondstoffen van te maken. Daarom vind je er verschillende containers voor bijvoorbeeld metaal, glas, bouwafval of tuinafval. Het is slim om daar vooraf rekening mee te houden als je grofvuil komt brengen door de items bij elkaar te bundelen.

Gratis bakfiets
Doe het duurzaam en leen een gratis bakfiets om je grofvuil weg te brengen bij de Stadswerkplaats. Ook kun je grofvuil laten ophalen door de gemeente. Daar zijn wel kosten aan verbonden.

Tijdelijk afvalstation in woonwijk
Soms kan een Milieustraat een oplossing zijn voor je afvalprobleem. De gemeente organiseert dan samen met een bewonersorganisatie een tijdelijk afvalbrengstation in een woonwijk. Ook dit jaar staan er maandelijks van die milieustraten op de agenda, misschien ook wel in jouw wijk.

Meer informatie op gemeente.groningen.nl