Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Actief

Doe mee met autodelen en rijd samen elektrisch

We merken dat inwoners graag auto’s met elkaar willen delen. Dat is goed voor de portemonnee, de toekomst en je leert je buren kennen. Daarom bieden we gratis begeleiding aan.

Succesvol autodelen
Je auto staat wel eens stil, je wilt graag elektrisch rijden of misschien denk je wel na over een tweede auto. Wat jouw reden ook is Jorrit van DEEL en mede-Groninger helpt buren met succes autodelen. Hij komt jullie (een besloten groep buren) wensen in kaart brengen en regelt de elektrische auto’s. Die krijgen jullie vervolgens zelf in beheer. Daarna gaat je eigen auto een half jaar weg, ook dat regelt Jorrit. Bevalt het na een half jaar nog steeds? Dan kan je dure eigen auto voorgoed de deur uit! Zo maken we Groningen iedere dag een beetje duurzamer.

Wist je dat?

Een auto gemiddeld 95% van de tijd stil staat?

Kosten autodelen
De begeleiding voor autodelen en elektrische laadpalen in de buurt, dat betalen wij als gemeente. Als je samen met je buren een goede auto hebt gekozen dan kijkt Jorrit van DEEL hoe jullie deze kosten het beste kunnen verdelen. Denk dan aan een vast maandelijks bedrag plus een bedrag voor het aantal kilometers en minuten dat je de deelauto gebruikt.

Meer informatie en aanmelden
Wacht niet te lang met aanmelden, er is beperkt budget voor het begeleiden van dit autodeeltraject.

  • Meld je aan via het onderstaande formulier.
  • Ga in gesprek met buurtgenoten, zodat zij zich ook aanmelden als geïnteresseerde. Hoe meer animo, des te groter de kans dat we met jullie buurt aan de slag gaan.
  • We laten je weten of we je buurt geselecteerd hebben en we zorgen dat DEEL jullie buurt op onze kosten gaat begeleiden.

Eerst meer informatie? Stuur dan een mail naar deelmobiliteit@groningen.nl

Meld je hier aan voor één van de bijeenkomsten

Wist je dat?

Alle buurten die meegedaan hebben met de DEEL methode hun auto hebben weggedaan?

Doe mee met autodelen en rijd samen elektrisch

Vanaf 14 oktober 2023
Tot en met 31 december 2024