Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Excursie

Vleermuizenexcursie in de Hortus

Op woensdag 22 mei is er de zeldzame mogelijkheid om de Hortus Botanicus Haren ‘s avonds te bezoeken. Dan is er een vleermuizenexcursie met gidsen van de Vleermuizenwerkgroep Groningen.

We beginnen om 21.00 uur met een inleiding over vleermuizen, om vervolgens met een batdetector op pad te gaan: een apparaat dat het ultrageluid van vleermuizen omzet in hoorbaar geluid. De zon is dan inmiddels onder en het wordt donker in de Hortus. De vleermuizen zijn dan niet te zien, maar we horen ze wel!

Aanmelden: stuur een e-mail naar Educatie@Hortusharen.nl met je naam, e-mailadres en telefoonnummer o.v.v. Vleermuisexcursie.
Kosten: 7,50 p.p.

NB. Bij slecht weer kan het zijn dat de rondleiding wordt geannuleerd: als er geen insecten vliegen, dan vliegen er ook geen vleermuizen …

Op de website Hortusharen.nl staat het volledige programma van activiteiten dat op 22 mei wordt georganiseerd in Hortus Haren: een vogeltelling om 5:00 uur ’s morgens, 2 extra gratis rondleidingen om 11:00 en 14:00 uur en een vlinder- en bijentelling rond het middaguur. Op een groot bord wordt bijgehouden welke soorten die dag allemaal gevonden zijn.

Vleermuizenexcursie in de Hortus

Hortus, Kerklaan 34, Haren
Woensdag 22 mei 2024
21:00 - 23:00 uur

Meer activiteiten

Alle activiteiten
25 mei 2024 Filmpreview ‘Lievelingsboom’ en lezing over boomdiversiteit 22 mei 2024 Biodiversiteit bij jou in de stadstuin 23 mei 2024 Vogelexcursie Tusschenwater