Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Excursie

Fietsexcursie Natuurerven en Biodiversiteit

Fiets met ons mee langs erven, borgen en de begraafplaatsen rondom Ten Boer. Ontdek dat deze verstilde plekken rijk zijn aan biodiversiteit.

Erven, borgterreinen en begraafplaatsen zijn – wanneer gevarieerd en streekeigen ingericht – groene eilanden in het open Woldgebied rondom Ten Boer. Verstilde plekken, rijk aan biodiversiteit.

In Noorddijk, Garmerwolde en Thesinge bezoeken we begraafplaatsen en komen we langs Natuurerven waar wij samen met Stichting Groninger Kerken en vele bewoners werken aan het vergroten van soortenrijkdom. Dit betekent meer voedsel-, nest- en schuilgelegenheid voor vogels, vlinders, bijen en hommels en andere insecten. De werkzaamheden zijn al uitgevoerd of deels nog in uitvoering. Manon Ploeger, projectmedewerker bij Landschapsbeheer Groningen, neemt je mee langs prachtige locaties waar we meer natuurwaarde kunnen creëren op het erf en in de directe leefomgeving. En dat is nodig: In het open en veelal agrarische landschap staat de biodiversiteit onder druk. En uiteraard, meer groen draagt ook bij aan een gezondere en aantrekkelijke leefomgeving voor ons allemaal.

De route die we fietsen is ongeveer 10 kilometer. Neem je eigen fiets mee.

Meld je aan

Fietsexcursie Natuurerven en Biodiversiteit

Kloosterkerk, Kapelstraat 2, 9797 PJ Thesinge
Vrijdag 24 mei 2024
15:00 - 17:00 uur

Meer activiteiten

Alle activiteiten
25 mei 2024 Rondleiding over de Biotoop 22 mei 2024 Weidevogelexcursie naar Polder de Oude Held 23 mei 2024 Rondleiding regeneratieve zelfoogsttuin De Blije Bodem