Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Excursie

De verhalen van het Sterrebos

Ga mee op wandelexcursie door het Sterrebos. Een erfgoedspecialist vertelt je veel bijzondere feiten over het oudste bos van Groningen.

Hoe kijken we naar groen in de stad en op welke manier maken we er gebruik van? Wat gebeurt er als het zich moet voegen naar hoe we de openbare ruimte gebruiken? Gemeentelijke erfgoedspecialist Sofia neemt je mee op reis naar het Sterrebos en laat zien welke interessante verhalen dit park hierover te vertellen heeft. De relatie tussen erfgoed en biodiversiteit komt ook aan bod.

Het Sterrebos is het oudste bos en recreatieve park van Groningen, aangelegd in 1765. Sofia kan er bomen aanwijzen die honderden jaren oud zijn. In de jaren ’60 werd het Sterrebos doorsneden door de aanleg van de zuidelijke ringweg. Nu de zuidelijke ringweg deels onder de grond gaat, kunnen de twee delen van het bos weer één geheel worden.

Meld je aan

De verhalen van het Sterrebos

Verzamelen bij de Muziekkoepel in het Sterrebos.
Vrijdag 24 mei 2024
15:00 - 16:30 uur

Meer activiteiten

Alle activiteiten
25 mei 2024 Praat mee over het nieuwe bomenplan op de markt 25 mei 2024 De rijke biodiversiteit van het Gorecht 22 mei 2024 Vleermuizenexcursie in de Hortus