Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Smakelijk duurzaam: het Groen Genieten-label voor horeca

Groningen Werkt Slim zet duurzame horecaondernemers in de schijnwerpers met het Groen Genieten-label. Als initiatief van lokale bedrijvenverenigingen, de gemeente en provincie Groningen bevordert dit platform verduurzaming in de horecasector.

Groen Genieten-label

In de zomer van 2023 is het Groen Genieten-label gelanceerd. Dit label laat jouw gasten zien dat jouw horecazaak duurzaamheid serieus neemt. Naast een groen imago bij je gasten, kunnen energiebesparende maatregelen ook nog eens een kostenbesparing opleveren. Enkele horecaondernemers in de binnenstad van Groningen zoals Wadapartja, het Feithhuis en TOET hebben het label in oktober 2023 al in ontvangst mogen nemen. Deze horecazaken voldoen dan ook aan de voorwaarden van het label. Zo beperken ze warmteverlies, hebben ze hun pand goed geïsoleerd, brand de (LED)-verlichting alleen waar nodig en kopen ze hun elektriciteit groen in. Inmiddels hebben dertien horecazaken in Groningen het label in ontvangst mogen nemen.

Transformeer ook jouw horecazaak tot een groen paradijs en maak duurzaamheid een onmisbaar ingrediënt op jouw menukaart en in de bedrijfsvoering!