Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Event

Duurzame Huizendag 2023

Tijdens de Duurzame Huizendag op 13 mei 2023 zie jij hoe jij duurzaam kan wonen en leven. Dat hoe klein je ook begint, je al snel groots eindigt. Laat je inspireren door anderen die je voor gingen.

Datum: 13 mei 2023 | Tijd: 13.00 - 17.00 uur | Kosten: gratis

Deze dag wordt georganiseerd door Duurzaam Groningen in samenwerking met Grunneger Power.

Tips en ervaringen van bewoners
14 bewoners stellen op deze dag hun woning open. Eenmaal binnen ervaar je het comfort van een goed geïsoleerd huis met vloerverwarming, en hoor je van alles over zonnepanelen voor je huis én elektrische auto. Bovendien ontdek je er verschillende typen warmtepompen en delen de bewoners hun tips en ervaringen. Zij vertellen je tenslotte graag meer over de lage energierekening, hun ervaringen met installatiebedrijven en de kosten van verduurzaming. Er is ook volop aandacht voor tuinen waar het regenwater goed weg kan, vogels en kleine beestjes zich thuis voelen en waar je domweg gelukkig wordt van het groen. Check hier langs welke huizen je kunt gaan.

Bezoek ook de energiemarkt!
Op de energiemarkt in Buurtcentrum Poortershoes (Oosterweg 13, Groningen) ontmoet je energieadviseurs, energiecoaches en duurzame bedrijven en organisaties uit de gemeente. Zij geven je informatie over kleine én grote maatregelen om duurzamer te kunnen wonen en leven. Ook vind je er leuke kortingsacties en informatie over subsidies en leningen. En natuurlijk kun je er terecht met al je vragen over het verduurzamen van jouw huis.

Laat je inspireren!
Dus, ben je van plan om je huis te verduurzamen of ben je gewoon benieuwd hoe andere mensen verduurzaming aanpakken? Kom dan naar de Duurzame Huizendag!

Meld je hier aan

Meld je aan voor de Duurzame Huizendag

Duurzaam doen is prachtig! En bovendien goed voor de portemonnee, wooncomfort en de aarde. Tijdens de Duurzame Huizendag kan iedereen dat ervaren.

De huizen

Het mooiste vond ik de moeite die Groningers nemen voor duurzaamheid en hun mede-Groningers. En om tips en ervaringen te horen: veel inspiratie!

Bezoeker Duurzame Huizendag

Routes

Heb je interesse in een duurzame tuin, woningen uit een specifiek bouwjaar, of een ander specifiek onderwerp? Volg dan een van de routes!

!
Benieuwd naar welke duurzame maatregelen zoals zonnepanelen, isolatie en/of een hybride warmtepomp mogelijk zijn in jouw huis? Maak dan vrijblijvend een afspraak met een installateur voor een persoonlijk aanbod. Gemeente Groningen heeft, speciaal voor de Duurzame Huizendag, de collectieve acties van eerder dit jaar weer opengesteld. Tussen 13 en 20 mei kun je je aanmelden voor een persoonlijk aanbod. Lees meer over de actie
21 april 2023 Maai Mei Niet en maak kans op een tuinstoel 24 januari 2023 Regentonactie een succes, in april vervolg 16 januari 2023 Klimaatsubsidie: krijg poen voor je groen!