Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

16 september 2022

Programma Duurzame Huizendag

Algemeen programma

 • Kijk binnen bij een, twee of drie duurzame bewoners! Meld je hier gratis aan.
 • Bezoek 2 duurzaamheidsmarkten
  • Initiatief Duurzaam Helpman organiseert een duurzaamheidsmarkt bij het oude RKZ en laat je zien hoe je duurzaam kun leven. Zo krijg je een duurzame rondleiding door het pand, is Grunn Dak aanzwezig, kun je er stekjes ruilen en ontvang je informatie over een voedselbos, een fijnstofmeting en advies over energiebesparing.
   Locatie: Oude RKZ, Emmastraat 15, 9722 EW Groningen, Tijd:, 13.0 – 17.00 uur
  • Initiatief Oosterparkwijk: In de Oosterparkwijk ben je van harte welkom op de recyclemarkt. Nico met zijn kliko is aanwezig, ook kun je kapotte dingen laten repareren in een repaircafé, ontvang je energiebespaartips, is er een kledingruil, lezingen over uiteenlopende onderwerpen, workshops en knutsel je met afval. Voor jong en oud. Neem een kijkje voor het volledige programma op www.duurzaamoosterpark.nl.
   Locatie: GoudGoed, Damsterdiep 26 van 13:00-16:00 uur

Buurtprogramma

 • Initiatief Noorderplantsoenbuurt zorgt voor energiecoaches bij alle woningen die meedoen in de Noorderplantsoenbuurt. Ook is energiecoach Bernt aanwezig in De Grote Moesker (het nieuwe café op de hoek van de Tuinbouw- en Moesstraat). Het bewonersinitiatief vertelt je meer over hun plannen. Een tipje van de sluier? Binnenkort gaan wij conciërges de buurt in om bewoners direct te helpen met energiebesparing. Nog even nakletsen of nóg meer kennis opdoen? Dan ben je na afloop van harte welkom tijdens de borrel in de Grote Moesker waar alle deelnemers uit de buurt zich verzamelen
 • Initiatief Duurzaam Haren: Bezoek Menno die zelf meedoet aan de Duurzame Huizendag, maar je ook meer kan vertellen over de plannen van het bewonersinitiatief Duurzaam Haren. Naast zonneweide Glimmen en zonnepark de Mikkelhorst gaat dit voortvarende initiatief hun derde opwek project, een gedeeld zonnedak in Onnen, realiseren. Begin 2023 worden er maar liefst 260 panelen geplaatst op daken van twee schuren aan de Dorpsweg. Er zijn al veel belangstellenden maar het is nog steeds mogelijk om ook in te stappen. Menno vertelt je er graag over!
 • Duurzaam Helpman organiseert een duurzaamheidsmarkt in het oude RKZ. Er zijn standjes van o.a. Duurzaam Groningen, Grunneger Power - verduurzaming energie advies -; Grunndak - groene daken -; Studio Groen Geluk - ieder uur een tuinschets voor een duurzame tuin te winnen -; SaveLodge - de droom van grijs, groen en blauw, zie savelodge.nl voor meer info -. Ook komt het Repair en is er een stekjesmarkt. Iemand van het RKZ geeft een rondleiding door het pand met nadruk op duurzaamheid. Verder is bij Duurzaam Helpman informatie te krijgen over de projecten Voedselbos en Fijnstofmeting.

  Locatie: Oude RKZ, Emmastraat 15, 9722 EW Groningen. Tijd: 13.00 – 17.00 uur.
 • Heel Paddepoel energieneutraal is het streven van Paddepoel Energiek. Ooit begonnen ze als VvE van 30 woningen en inmiddels is de hele wijk welkom voor bespaar-en verduurzamingsadvies. In de wijk gebeurt veel. Zo doen ze mee aan Making-City en wordt er uiteindelijk een warmtenet aangelegd. Allemaal zaken waar dit energieke initiatief zich mee bezighoudt. Ook heeft deze wijk een flinke ploeg met enthousiaste energiecoaches die zelfs een wekelijks spreekuur houden!