Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

Door Paul Loonstra 18 september 2022

Klimaatsubsidie voor onder andere bomen en groene muren nog beschikbaar

De gemeente Groningen heeft dit jaar voor het eerst klimaatsubsidie beschikbaar gesteld. Veel bewoners en bedrijven maken er al gebruik van. Voor 2022 is er nog geld beschikbaar voor onder andere de onderdelen ‘aanleg groene muren’ en ‘bomen’. Het najaar is de perfecte periode voor het planten van bomen en ander groen in de tuin. En van groen in je omgeving word je gelukkig!

Vraag subsidie voor de groene maatregelen aan op de website van de gemeente Groningen.

Groene muren

Groen tegen de muren geeft verschillende voordelen, vooral als er weinig ruimte op de grond is. Muren warmen op in de zon en houden de warmte lang vast waardoor hittestress een probleem wordt. En dit probleem komt steeds vaker voor. Beplanting tegen de muur geeft een verkoelend effect. Daarnaast versterkt muurbegroeiing de biodiversiteit. Bloeiende klimplanten of andere planten zorgen voor voedsel en schuilplaats voor insecten en vogels. Geschikte soorten zijn bijvoorbeeld de klimop, wilde kamperfoelie en klimroos. Kijk voor meer informatie over groene muren op de website van Natuurlijk woon je in Groningen.

Bomen

Bomen helpen hittestress te beperken, ze brengen schaduw en verkoeling en ze houden water vast in droge tijden. Ze leveren met hun blad, bloemen, bessen of zaden voedsel voor insecten, vlinders, vogels en zoogdieren. Ook geven ze schuil- en nestgelegenheid. Daarbij dragen bomen aantoonbaar bij aan een gezonde, groene, frisse en mooie leefomgeving. Kijk voor meer informatie over bomen op de website van Natuurlijk woon je in Groningen.

18 september 2022 25% korting op artikelen voor meer biodiversiteit 18 september 2022 Tip voor de herfst: stenen eruit, groen erin! 9 september 2022 Junior Energiecoach weer van start. Doe gratis mee! 2 juni 2022 Ontvang € 17,50 korting op een regenton Duurzaam groningen knus 24 mei 2022 Ontvang € 50,- aan energiebesparende producten 24 mei 2022 Boek een gratis energiecoach 4 mei 2022 Inkoopactie glas, isolatie en zonnepanelen