Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

24 januari 2023

Geef jouw huis op voor de Groninger Duurzame Huizendag 2023

Ben jij trots op je duurzame woning en wil je anderen daarmee inspireren? Geef je dan op voor de Groninger Duurzame Huizendag op 13 mei of 14 oktober.

Voor- en najaarseditie
Op 13 mei, tijdens de voorjaarseditie, ligt de nadruk op zelf energie opwekken en het voorkomen van hittestress in je tuin of woning als de temperaturen in de zomer oplopen. Daarbij kun je denken aan groene tuinen, groene daken, zonnepanelen, dakisolatie, warmte-/koelsystemen en dakisolatie. In de najaarseditie op 14 oktober ligt de nadruk op energie en geld besparen door bijvoorbeeld vloer-, spouw- en dakisolatie, en duurzame warmtebronnen, zoals warmtepompen of infraroodpanelen.

Doe je mee?
Als je in jouw huis en/of tuin drie duurzame oplossingen hebt kun je meedoen. Aanmelden kan tot en met 19 februari via het aanmeldformulier van onze partner Grunneger Power. Die week erop laten zij je weten of je in aanmerking komt om mee te doen.

Energiemarkt
Soms hebben bezoekers hele specifieke vragen waar jij geen antwoord op kunt geven. Daarom is op beide dagen op een centrale plek in Groningen een energiemarkt. Hier staan energieadviseurs,energiecoaches en duurzame bedrijven uit de gemeente Groningen klaar om vragen van bezoekers te beantwoorden.

Wil jij als bezoeker komen? Hier vind je meer informatie over de dag en houd onze socials / nieuwsbrief in de gaten.

We organiseren ook deze editie weer in samenwerking met Grunneger Power.


21 april 2023 Maai Mei Niet en maak kans op een tuinstoel 15 maart 2023 Beijum Woont Duurzaam 14 februari 2023 Gemeente Groningen vergroent de komende jaren met duizenden bomen 28 november 2022 Forse korting op jonge boompjes 10 oktober 2022 Drukbezochte duurzame huizendag helpt bewoners op weg bij besparen in huis 21 september 2022 Groningers uit 7 buurten aan de slag voor het klimaatbestendiger maken van hun buurt 5 juli 2022 Interactieve wandelroute van het voedselbos is geopend