Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren.

27 september 2022

Duurzame Huizendag weer van start. Meld je aan!

De najaarseditie van de Groningse Duurzame Huizendag op zaterdag 8 oktober 2022 van 13:00-17:00 zit weer vol inspiratie. Door de hele gemeente openen 19 duurzame bewoners hun deuren om te delen hoe zij duurzaam wonen en hun energierekening omlaag hebben gebracht.

Bekijk warmtepompen, zonnepanelen, elektrisch rijden en groene tuinen
Wat kun je simpel zelf doen om te besparen? Hoeveel zonnepanelen heb je nodig om elektrisch te rijden? Hoe bevalt een warmtepomp? Wat komt er bij vloerverwarming kijken? Welke soorten isolatie zijn er? En hoe maak je je tuin en dak klimaatvriendelijk? Dat vertellen de enthousiaste bewoners je. Ook hoor je wat het kost, oplevert en over ervaringen met installateurs.
‘Verduurzamen is vernieuwen. Je doet dingen die je nog niet deed. Mooi dat je van elkaar kunt leren, en ik ben trots op alle bewoners die dit mogelijk maken’, aldus wethouder Energietransitie Philip Broeksma.

Programma
Bezoek de twee duurzaamheidsmarkten: In de Oosterparkwijk wordt een Recycle festival georganiseerd. Je kunt er je kleding ruilen, knutselen met afval en diverse lezingen beluisteren. In Helpman moet je zijn voor de groene daken, een stekjesmarkt, een duurzame rondleiding door het oude RKZ en kun je er ieder uur een tuinschets van een architect winnen. Duurzaam Groningen is aanwezig met energiecoaches, informatie over subsidies en leningen, stappenplannen en advies. En Grunneger Power met hulp voor bewoners die samen hun buurt willen verduurzamen. Verder vind je in de Groningse buurten de duurzame buurtinitiatieven waar je mee in gesprek kunt.

Langskomen? Reserveer je plek
Binnenkijken in een woning? Meld je dan aan om zeker te zijn van een plekje. De bewonersinitiatieven en markten zijn vrij te bezoeken. Meer informatie en aanmelden

De Duurzame Huizendag wordt georganiseerd door Duurzaam Groningen en Grunneger Power in samenwerking met Duurzaam Oosterpark, Duurzaam Helpman, de Groenste Buurt, Duurzaam Haren en Paddepoel Energiek.

30 november 2022 Verticaal vergroenen in de Oosterpoort 28 november 2022 Forse korting op jonge boompjes 28 november 2022 Fusili feest voor winnaars Schoolkantine Challenge 23 november 2022 Dit jaar veel tegels gewipt in Groningen, doe je ook mee? 11 november 2022 Prijsplafond op energie voor alle huishoudens en kleinverbruikers 10 november 2022 Voor iedere tuin een boom 7 november 2022 Samen Koken in Groningen: Simpel, Lekker en Makkelijk 1 november 2022 Vrijwilligers maken Hoogkerk groener 19 oktober 2022 Het najaar is het vergeten plantseizoen 19 oktober 2022 Inwoners vergroenen tuinen in Vinkhuizen en organiseren groene markt in Helpman 10 oktober 2022 Drukbezochte duurzame huizendag helpt bewoners op weg bij besparen in huis 10 oktober 2022 Boek nu gratis een energiecoach!